Rawfood

Rawfood är levande föda !

Rawfood eller levande föda (living food) är ett mycket bredare begrepp än råkost:

Den intas juicad, som smoothie, groddad, rå, mjölksyrad, torkad, ljummen.

Väl tillagad och kombinerad är den näringstäta rawfooden sannolikt

den optimala födan för tarm, energinivå och välbefinnande.

Det skadar inte att den dessutom är vacker, mättande och sagolikt god. Vi erbjuder också viss uppvärmd mat för en mjukare start. 

Naturlig mat för alla


Rawfood är vegansk mat, men du behöver inte vara vegan för att njuta av den. Liksom  strikt paleo är  levande föda oprocessad, naturlig mat utan  mjölkprodukter och onödigt socker. Mat som våra gener är anpassade till.     Alla mår bra av att introducera en ordentlig dos av rawfood i sin kost.: allätare, vegetarianer, friska, de som lider av vardagsgnissel: värk, övervikt, förstoppning...  Veganer äter ofta  levande föda, men inte alla: Äter du som vegqn en hel del färdiga biffar, pasta, falafel och annan processad och/eller kolhydratstinn mat kan  rawfood vara en intressant bekantskap. Rawfood skulle också kunna kallas grön paleo, är kompatibel med LCHF, och kan anpassas till de flesta antiinflammatoriska protokoll. 

 

Hur mycket levande föda

vill och kan du bjuda din kropp på?

Wellness !


Våra retreater är ansedda att vara "riktig semester". Du kopplar bort och av från vardagslivets stress och gifter, och fyller på med fräsch mat och en kombination av energigivande och avstressande aktiviteter. Du njuter av att göra nya kulinariska och andra upptäckter, och ta en paus från vin och kaffe.


Näringsrik?


Vetegräs är ett superfödoämne som innehåller  höga halter av de flesta näringsämnen, bl a alla essentiella aminosyror.  Levande föda ger dig allt du behöver:


Protein Fett Kolhydrater Enzymer Probiotika

Vitaminer Mineraler och spårämnen


Vi uppdaterar just nu denna sida !

Kontakta oss för mer info.

Kommande rawfoodretreat


När du fastar är du inte hungrig, eftersom du får energi av dina reserver.

Det är lättare att fasta än att äta kalorisnålt.